25 lipca odbył się „Dzień
Ryby” w Helu. Najważniejszym punktem dnia był konkurs gastronomiczny w którym
udział wzięli nasi restauratorzy.
Do tegorocznego konkursu trzeba było
przygotować danie z łososia. Smak i estetykę potraw rybnych oceniał jak zawsze
juror główny Karol Okrasa, znany z programów kulinarnych, który posiłkował się
jury pomocniczym – uczestnikami zabawy.
Smakowaniu dań nie było końca, jednak po długich naradach ogłoszono werdykt, że tegorocznym zwycięzcą została restauracja Stella Maris , która jako nagrodę otrzymała voucher na zakup sprzętu gastronomicznego na kwotę 2.000 zł oraz jak wszyscy uczestnicy konkursu, podgrzewacz gastronomiczny.
Przybyli goście mogli spróbować dania z ryżu z flądrą i
warzywami, które przygotował Teatr Kulinarny.
Wyśmienita zabawa przy zespole szantowym, konkursy na scenie Bulwaru Nadmorskiego umilały turystom i mieszkańcom cały dzień. Gwiazdą wieczoru był Marco Bocchino z zespołem”, który bawił nas do późnych godzin wieczornych.