Dzień Ryby za nami.
Przygotowywaliśmy się do niego przez cały rok i mamy nadzieję, że bawiliście się Państwo dobrze.
Dzień Ryby w Helu jest bardzo przewidywalną imprezą.
Bawimy się każdego roku w ostatnią sobotę lipca i pewne elementy imprezy powielaja się.
Tak jest między innymi z Teatrem Kulinarnym.
Krzysztof Górski jest z nami od początku Dnia Ryby w Helu, czyli od 2005 roku.
Potrawa, którą częstowalismy Państwa, to zupa rybna. Kucharz ugotował i wydał ponad dwa tysiące porcji. Zupa gotowana była w ogromnym kotle, w którym gotowana była zupa pomidorowa, która trafiła do Księgi Guinessa
Kolejka do degustacji, jak zawsze była długa, ale wydawianie zupy odbywało się błyskawicznie.
Na zakup produktów do zupy rybnej otrzymaliśmy wsparcie od Północnokaszubskiej Lokalnej Grypy Rybackiej, za co dziękujemy.