Mamy przyjemność zaprosić wszystkich, którzy wiedzą, co to planer i downrigger do udziału w zawodach torllingowych: „Trolling Boat Masters – Łososiowe Mistrzostwa Polski”. W 2015 roku rozpoczynamy zupełnie nowy cykl zawodów. Naszymi priorytetami są przede wszystkim wysoka jakość i dobra atmosfera. Celem organizatorów TBM jest zorganizowanie wydarzenia skupiającego łowców łososi z całego kraju w jednym miejscu. Pomimo, iż nadrzędnym celem jest rywalizacja o tytuł Mistrza Polski w trzech kategoriach, liczymy na otwartość startujących załóg, a w szczególności na wymianę doświadczeń zgromadzonych do tej pory. Zapraszamy do Helu na najlepsze w Polsce łowisko łososiowe.
Harmonogram
Dzień I – czwartek 09.04.
7:00 – 7:45 spotkanie sterników i załóg – rejestracja, wydawanie kart startowych
8:00 – 8:30 oficjalne przywitanie i głoszenie regulaminu
9:00 – rozpoczęcie zawodów, wyjście w morze
18:00 – zakończenie połowów, powrót do portu
18:00 – 18:30 – przyjmowanie ryb i zwrot kart startowych do punktu sędziowskiego
19:15 – ogłoszenie wyników pierwszego dnia (w restauracji „KUTTER”)
19:25 – 20:15 – przerwa obiadowa (w restauracji „KUTTER” uczestnicy otrzymują 20% zniżki na całe menu)
20:15 – 21:15 – prezentacje gości (w restauracji „KUTTER”)
21:15 wręczenie upominków dla uczestników (w restauracji „KUTTER”)
Dzień II – piątek 10.04
5:00 – 5:30 wydawanie kart startowych
5:30 – rozpoczęcie zawodów, wyjście w morze
17:00 – zakończenie połowów, powrót do portu
17:00 – 17:30 – przyjmowanie ryb i zwrot kart startowych do punktu sędziowskiego
18:15 – ogłoszenie wyników pierwszego dnia (w restauracji „KUTTER”)
18:25 – 19:15 – przerwa obiadowa (w restauracji „KUTTER” uczestnicy otrzymują 20% zniżki na całe menu)
19:15 – 20:45 – prezentacje gości i sponsorów (w restauracji „KUTTER” i w marinie)
Dzień III – sobota 11.04
5:00 – 5:30 wydawanie kart startowych
5:30 – rozpoczęcie zawodów, wyjście w morze
16:00 – zakończenie połowów, powrót do portu
16:00 – 16:30 – zwrot kart startowych i przyjmowanie ryb do punktu sędziowskiego
17:30 – ogłoszenie wyników i wręczenie nagród (w restauracji „KUTTER”)
19:30 – 00:00 – bankiet w restauracji „KUTTER”
Pomimo ustalonego harmonogramu organizatory zastrzegają sobie prawo skrócenia zawodów lub odwołania startu zawodów w danym dniu z powodu złej pogody. W takim przypadku informacja o przebiegu wydarzeń dnia zostanie ogłoszona rano, w godzinach wydawania kart startowych.
W przypadku skrajnie złych warunków atmosferycznych w czasie trzech dni, zawody zostaną odwołane, a nagrody zostaną przeniesione na kolejną edycję zawodów.